Υπάρχει και άλλος δρόμος στη ναυαγοσωστική κάλυψη των αναγκών του Δήμου μας

Για ένα ακόμη έτος έρχεται για έγκριση η μελέτης για την παροχή της υπηρεσίας με τίτλο «Ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δήμου Πρέβεζας για το έτος 2022» κόστους 410.155,53€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%
Η παράταξή μας αναγνωρίζει την αναγκαιότητα προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών στους λουόμενους αναφορικά με τη Ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δήμου Πρέβεζας.
Όπως επαναλαμβάνουμε όμως κάθε χρόνο που έρχεται η έγκριση της δαπάνης για το συγκεκριμένο έργο θεωρούμε πως η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών θα πρέπει να συνδυαστεί με την καλύτερη διαχείριση των πενιχρών ( και συνεχώς μειούμενων) οικονομικών πόρων του Δήμου. Θεωρούμε πως η αναμονή εκτάκτων επιχορηγήσεων από το Κεντρικό κράτος (όπως έγινε πέρυσι) δεν επιλύει το πρόβλημα αλλά ουσιαστικά διαιωνίζει μια σχέση εξάρτησης.
Στα πλαίσια των ανωτέρω παρατηρήσεων κάθε χρόνο προκαλούμε τη Δημοτική Αρχή να διερευνήσει την δυνατότητα υλοποίησης του έργου με μέσα και προσωπικό του Δήμου. Όμως μέχρι σήμερα από όσο γνωρίζουμε η συγκεκριμένη πρακτική δεν αποτελεί επιλογή για το Δήμο μας και δεν έχει μπει καν στον κόπο να αξιολογήσει την εν λόγω δυνατότητα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής της πρακτικής αυτής την τελευταία διετία είναι ο γειτονικός Δήμος Πάργας με εξαιρετικά ποιοτικά και οικονομικά αποτελέσματα. Θα μπορούσε ο Δήμος μας λοιπόν να αναζητήσει τεχνογνωσία από το Δήμο Πάργας σε περίπτωση που επιθυμούσε την εφαρμογή αυτής της πρακτικής με προφανή εξοικονόμηση σημαντικών οικονομικών πόρων.
Για τους ανωτέρω λόγους καταψηφίσαμε το συγκεκριμένο θέμα.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Στροφής στο Μέλλον»

Ευκλείδης Φονταράς
Βασίλης Κωστούλας
Αθανάσιος Ανωγιάτης
Παναγιώτης Λελοβίτης