Ψήφισμα αντίθεσης στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της ηγεσίας του ΥΠΕΣ που συνεχίζει να αφαιρεί δικαιώματα από τις δημοτικές αντιπολιτεύσεις

Μια εβδομάδα σχεδόν μετά την απόφαση ράπισμα του ΣΤΕ για τις αντισυνταγματικές μετεκλογικές αλλαγές από την κυβέρνηση της ΝΔ και για άλλη μια φορά η κυβέρνηση μας αποδεικνύει την αλλεργία της στο διάλογο και στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Μετά τις ρυθμίσεις των νόμων Θεοδωρικάκου που ανέτρεψαν τις διατάξεις του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι για την λειτουργία των οργάνων των ΟΤΑ και ουσιαστικά υποκαθιστούν το δημοτικό συμβούλιο από την οικονομική επιτροπή και ήδη κρίνονται αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

Ύστερα από την κατάργηση της δυνατότητας του δημοτικού συμβουλίου να συζητάει οποιοδήποτε θέμα της οικονομικής επιτροπής θεωρεί σημαντικό.

Κατόπιν της ψήφισης του νέου εκτρωματικού αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου όπου με το 43% κατοχυρώνεται στον πρώτο συνδυασμό το 60% των εδρών εκμηδενίζοντας έτσι την αντιπολίτευση.

Τώρα με περισσό θράσος επιχειρείται φίμωση των μειοψηφιών απαγορεύοντας να θέτουν προ ημερησίας διατάξεως θέματα για συζήτηση.

Το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας εκφράζει την αντίθεσή του στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της ηγεσίας του ΥΠΕΣ που συνεχίζει να αφαιρεί δικαιώματα από τις δημοτικές αντιπολιτεύσεις και ζητεί την απόσυρση της σχετικής διάταξης που επιχειρεί να αφαιρέσει από το δημοτικό συμβούλιο τη δυνατότητα στις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις να εισάγουν θέματα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Το σώμα ζητά τη δέσμευση του δημάρχου και του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας ότι δεν θα υλοποιήσει στην πράξη τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ .