Για την επίτευξη μιας κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας σε επίπεδο συνόλου του δήμου, επιβάλλεται η αναγκαιότητα προάσπισης της υγείας ως αγαθού και κοινωνικού δικαιώματος, κάτι για το οποίο χρειάζεται ο δήμος να εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές υπεράσπισης του δικαιώματος της υγείας για όλους τους κατοίκους του. Είναι σαφές πως ο Δήμος έχει περιορισμένες αρμοδιότητες στο κομμάτι αυτό – μπορεί όμως και πρέπει να είναι ένας ρυθμιστής για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, συμπληρώνοντας τις υπηρεσίες με όσα περισσότερα μέσα γίνεται. Σε επίπεδο λοιπόν Δήμου:

– Διεκδικούμε την αναβάθμιση του νοσοκομείου, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που αυξάνονται οι ανάγκες του πληθυσμού, ή και ακόμα ο ίδιος ο πληθυσμός κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, για δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Αν και έχουν γίνει αρκετά βήματα για τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου, και την πλήρη στελέχωσή του, υπάρχουν και άλλα να γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή. Ο Δήμος θα σταθεί στο πλευρό των αιτούντων καλύτερων συνθηκών νοσηλείας αλλά και εργασίας. Αναγνωρίζει ακόμα την ανάγκη για εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και του ιατρικού εξοπλισμού, και θα μεριμνήσει σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, για την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων.

Συστράτευση με όλους τους φορείς για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της κατασκευής νέου Νοσοκομείου.

– Δείχνοντας έμπρακτα την αναγνώριση και το σεβασμό μας στο μεγάλο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Νοσοκομείου, συμπαραστεκόμενοι στους πάσχοντες συνδημότες μας, παρά την έλλειψη ιδανικών συνθηκών, θα θεσπίσουμε ετήσιο βραβείο προσφοράς για έναν ιατρό και ένα νοσηλευτή του Νοσοκομείου Πρέβεζας από όλες τις ειδικότητες.

– Στηρίζουμε τις δομές ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής φροντίδας και αποκατάστασης (Κέντρο Ψυχικής Υγείας & Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών) οι οποίες λειτουργούν στα όρια του Δήμου μας, έτσι που να λειτουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας του ψυχικά πάσχοντος συμπολίτη μας στον τόπο κατοικίας του, από προγράμματα για την πρόληψη και την καταπολέμηση του στίγ¬ματος, μέχρι θεραπεία, αποκατάσταση και ένταξη στην αγορά εργασίας. Στην ίδια κατεύθυνση θα μεριμνήσουμε για τις δομές πρόληψης και θεραπείας χρηστών ουσιών που λειτουργούν στο Δήμο μας (ΚΕΠΡΟΝΑΠ, Μονάδα Αποκατάστασης).

– Δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής σε επίπεδο Δήμου για την ψυχολογική υποστήριξη ευάλωτων ατόμων, με συμβουλευτικό χαρακτήρα.

– Καλωσορίζουμε το νέο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με ειδικές ανάγκες και δεσμευόμαστε πως θα φροντίσουμε για τη σωστή του λειτουργία.

– Ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου με προσφορά πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας σε ευάλωτους πληθυσμούς όπως η Τρίτη ηλικία, πχ με την μόνιμη συνεργασία γιατρού στο ΚΑΠΗ, καθώς και ενδυνάμωση του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι και επέκταση των δομών και των δράσεων στις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου.

– Κινητοποίηση του σημαντικού ανθρώπινου δυναμικού των εθελοντών για την επιπλέον ενίσχυση του κοινωνικού φαρμακείου και του κοινωνικού παντοπωλείου, που στέκονται στο πλάι των πλέον αδυνάτων συνδημοτών μας.