Ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Βουλευτής, που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, λειτούργησαν με όρους υποταγής στον Πολιτικό χώρο από όπου προέρχονται

Η πόλη μας βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη που προκάλεσε η κατά πλειοψηφία απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, με κριτήρια που υπαγορεύονται από ακραίο συντεχνιασμό στον οποίο παρέχουν την όποια νομιμοποίηση τα αποτελέσματα της εφαρμογής του Νόμου Κεραμέως.

Επειδή διαπιστώνουμε πως εμφανίζονται πολλοί μετά Χριστόν προφήτες θα πρέπει να επισημάνουμε πως εδώ και ένα και πολύ καιρό είχαμε επισημάνει έντονα τον διαφαινόμενο και υπαρκτό κίνδυνο για το Τμήμα της Πρέβεζας και τον Σεπτέμβριο επανήλθαμε προκαλώντας αποκλειστική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό.

Όμως ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Βουλευτής της περιοχής μας, που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, δεν λειτούργησαν με όρους Αυτοδιοικητικούς και προστασίας των τοπικών συμφερόντων αλλά με όρους υποταγής στον Πολιτικό χώρο από όπου προέρχονται, αδυνατώντας να κάνουν τις αναγκαίες πολιτικές υπερβάσεις.

Δυστυχώς η τακτική που επέλεξαν και συνεχίζουν και μετά την χθεσινή απόφαση είναι αυτή του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης μέσω της δημιουργίας φανταστικών εχθρών για να μπορέσουν να αποσείσουν από πάνω τους τις βαριές πολιτικές ευθύνες τους.

Εμείς δεν θέλουμε καν να φανταστούμε την Πόλη μας χωρίς τη λειτουργία του Ιδρύματος που τόσα χρόνια έχει αφήσει ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην εκπαιδευτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας και έστω και την ύστατη στιγμή θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τις δυνάμεις της κοινωνίας που θέλουν την πρόοδο και μία Πρέβεζα με ακαδημαϊκό προσανατολισμό, με μοναδικό στόχο την αποκατάσταση της κατάφωρης αυτής αδικίας.

 

ΥΓ: είναι προφανές πως η άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία και πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Στροφής στο Μέλλον»

Ευκλείδης Φονταράς

Βασίλης Κωστούλας

Αθανάσιος Ανωγιάτης

Παναγιώτης Λελοβίτης