Δεν περιποιεί τιμή για κανένα πολίτη της Πρέβεζας ο έπαινός της από έναν δωσίλογο και προδότη της πατρίδας

Η Δημοτική αρχή της Πρέβεζας αντί να λειτουργεί συνεκτικά και να ενώνει τους κατοίκους του Δήμου μας, έχει επιλέξει να πορεύεται με τρόπο αντιδημοκρατικό και καθοδηγούμενο από τις ιδεοληψίες και εμμονές της.

Τοποθέτησε πρόσφατα λοιπόν σε κοινή θέα, με καταφανώς παράτυπο τρόπο, ένα αντίγραφο επαίνου ( πολεμικού σταυρού Α΄ Τάξης ), με το οποίο θεωρητικά τιμάται ο ηρωισμός και οι θυσίες των Πρεβεζάνων νεκρών από τους Ιταλικούς βομβαρδισμούς το 1941.

Όμως η προσεκτική ανάγνωση του επαίνου αλλά και οι συμβολισμοί που αναδύονται από αυτή δημιουργούν πολλά γκρίζα σημεία και εγείρουν ερωτηματικά σχετικά με το στόχο του εγχειρήματος.

Εμείς πιστεύουμε πως η συλλογική μνήμη είναι πολύτιμη κοινωνική παρακαταθήκη, που είναι καθήκον όλων μας να τη διατηρούμε και να την κοινωνούμε στους νεότερους.

Η Πρέβεζα και οι κάτοικοί της υπέφεραν τα μέγιστα κατά τη διάρκεια των Ιταλικών Βομβαρδισμών του ’41, οι περιουσίες τους καταστράφηκαν, πολλοί ξεσπιτώθηκαν και μετανάστευσαν και αρκετοί έχασαν το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, την ίδια τους τη ζωή.

Η μακρόχρονη ιστορία της πόλης μας είναι γεμάτη από μεγάλες θυσίες και ηρωικές πράξεις των κατοίκων της

Δεν περιποιεί όμως τιμή για κανένα πολίτη της Πρέβεζας ο έπαινός της από έναν δωσίλογο και προδότη της πατρίδας, του οποίου στόχος ήταν η συστράτευση με τις δυνάμεις των φασιστών του άξονα με τη δημιουργία στρατιωτικού σώματος που θα πολεμούσε στο πλευρό των Γερμανών στο μέτωπο της Ρωσίας.

Ζητούμε την απομάκρυνση της συγκεκριμένης επιγραφής και θεωρούμε πως θα πρέπει να ξεκινήσει μια σοβαρή κουβέντα γύρω από την ανάδειξη της τοπικής ιστορικής μνήμης και πως αυτή θα κοινωνηθεί δημόσια ώστε να αποτελέσει κτήμα και των νεότερων γενεών εντασσόμενη στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

 

ΥΓ: Επειδή στόχος πολλών αντιδραστικών δυνάμεων είναι να ξαναγράψουν την ιστορία της πατρίδας μας ξεπλένοντας ακόμη και τους δωσίλογους προδότες της πατρίδας, ελπίζουμε να μην εντάσσεται το συγκεκριμένο περιστατικό σε αυτή την στρατηγική και να αποτελεί μια απλή αβλεψία. Να ξέρουν πάντως όλοι αυτοί πως η ιστορία έχει γραφτεί, με μελάνι το αίμα των Ελλήνων που θυσιάστηκαν για την πατρίδα τους και το οποίο είναι ανεξίτηλο στην μνήμη και στις καρδιές των Ελλήνων.