ΛΟΗ ΜΑΡΙΑΝΑ

Η Μαριάνα Λόη γεννήθηκε το 1984. Μεγάλωσε στην Πρέβεζα και επέλεξε να επιστρέψει σε αυτήν.

Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2009) και έκτοτε εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Σε προπτυχιακό επίπεδο μελέτησε την πολεοδομική εξέλιξη της Πρέβεζας, ενώ η Διπλωματική της εργασία αφορούσε στην ανάπλαση του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα. Το 2010 υπήρξε μέλος της ερευνητικής ομάδας του Ε.Μ.Π. για τη μελέτη «Άξονες Αναβάθμισης Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας» με επικεφαλής το Νίκο Μπελαβίλα.

Έχει ασχοληθεί με ζητήματα θεωρίας της Αρχιτεκτονικής ερευνώντας την έννοια των Μνημείων ως δημόσιοι χώροι (University of Bath, UK, 2012-2013), ενώ έχει κάνει ανακοινώσεις σε συνέδρια για το δημόσιο χώρο και την πόλη (“The Placebo Effect,towards the idealized public space”, ShoppingScapes, University of Lisbon, 2013, “Ανάδυση και μετασχηματισμοί. Διερευνώντας τις Συλλογικότητες στη σύγχρονη Μητρόπολη, Μεταβολές και Ανασημασιοδοτήσεις του Χώρου στην Ελλάδα της κρίσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 2013).

Έχει φοιτήσει στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας (θεωρητικά και πιάνο) και έχει υπάρξει μέλος της Χορωδίας Αρμονίας (παιδική και νεανική).’

Εχει μια κόρη 5 ετών.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Πρέβεζα στο χώρο της μελέτης και κατασκευής.