Το Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας σε κίνδυνο – Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η κοινωνία της Πρέβεζας με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Βάσεων Εισαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων, συνειδητοποίησε τα αποτελέσματα του “εγκληματικού” νομοθετήματος Κεραμέως για την ανώτατη εκπαίδευση, μιας και φέτος οι νεοεισαχθέντες στο Τμήμα θα είναι μόλις 78 ενώ οι διατιθέμενες θέσεις ήταν 265.

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι τίθεται ζήτημα υποβάθμισης της Σχολής και τα τελευταία δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προτάσεις μεταφοράς της έδρας της σχολής κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο ανησυχητική.

Όλοι πλέον αναγνωρίζουν πως η κύρια αιτία για αυτήν την εξέλιξη ήταν η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ελπίζουμε να το έχει αντιληφθεί αυτό και η Δημοτική Αρχή παρότι από τον Ιανουάριο της το είχαμε θέσει με πολύ έντονο τρόπο.

Το μαχαίρι όμως έφθασε στο κόκκαλο και θα πρέπει να αντιληφθεί πως πρέπει να λειτουργεί με Αυτοδιοικητικούς όρους και όχι υποταγής στον Πολιτικό χώρο από όπου προέρχεται.

Πλέον ήρθε η ώρα της δράσης και το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να αναλάβει άμεσες και αποφασιστικές πρωτοβουλίες για να αποτρέψει τις διαφαινόμενες δυσμενείς εξελίξεις.

Δεν θέλουμε καν να φανταστούμε την Πόλη μας χωρίς τη λειτουργία του Ιδρύματος που τόσα χρόνια έχει αφήσει ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην εκπαιδευτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου.

Καλούμε λοιπόν όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να συναινέσουν στην άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις γύρω από το Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας

 

Πρέβεζα 10/9/2021

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Στροφής στο Μέλλον»