Τοποθέτηση στην ΟΕ για διοργάνωση 3χ3

ΘΕΜΑ 10: Σύμφωνα με την εισήγηση αλλά και δημοσιεύματα προκύπτουν πολλά ερωτήματα και διαπιστώσεις.

Καταρχήν ποιός έκανε αίτηση διοργάνωσης του συγκεκριμένου τουρνουά?

Ή ΕΟΚ η ΓΓΑ ή ιδιωτικός φορέας?

Εαν διοργανώνεται από ιδιώτες είναι σύννομο ή ακόμη είναι ηθικό να χρηματοδοτούνται με 11.000.00 ευρώ τουρνουά όταν αθλητικά σωματεία της πόλης μας με ισχυρή παρουσία σε Εθνικά πρωταθλήματα, με εκατοντάδες παιδιά στις ακαδημίες, με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στον αθλητισμό να επιχορηγούνται με 500,00 και 1.000,00 ευρώ?

Είναι δυνατόν να επιβάλλεται αντίτιμο χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων στους δημότες και από την άλλη να δαπανώνται τέτοιας τάξης ποσά?

Ή συμμετοχή στα τουρνουά 3Χ3 είναι με συνδρομή η οποία αγγίζει τα 25.00 ευρώ ανά ομάδα

Ποιός καρπώνεται αυτές τις συνδρομές?

Η επιλογή του χώρου διεξαγωγής (εμπορικός λιμένας) κατά πόσο είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα ασφαλείας της φυλασσόμενης περιοχής?

Είναι η συζήτηση και η έγκριση ή μη του θέματος ειναι αρμοδιότητας της οικονομικής Επιτροπής ή του Λιμενικού Ταμείου?

Ανεξάρτητα με τα παραπάνω διαδικαστικά και όχι ερωτήματα στη πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια γίνεται αντίστοιχη εκδήλωση από το σωματείο καλαθοσφαίρισης ΝΙΚΟΠΟΛΗ που με προσωπικό κόπο, χρήματα και αγώνα των διοικούντων κατάφεραν να αναδείξουν τη πόλη μας ως κέντρο τέτοιων διοργανώσεων .

Αυτά τα τουρνουά αλλά και τα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας ως κύτταρα διάδωσης των αθλητισμού και των ωφελειών του πρέπει να ενισχυθούν και όχι εκδηλώσεις πυροτεχνήματα σαν τη συζητουμενη που μάλλον ίδιο όφελος σε κάποιους που τις εκμεταλλεύονται προσθέτουν

Για όλα τα παραπάνω η παράταξη μας καταψηφίζει το θέμα