Αίτημα για να στηρίξει η δημοτική αρχή την αγορά μοριακού αναλυτή για Covid-19 στο Νοσοκομείο Πρέβεζας έγινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός μοριακού αναλυτή για να υπάρχει γρήγορος και ακριβής εντοπισμός ασθενών με Covid στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

Ο κ. Ανωγιάτης πρότεινε στο Δήμαρχο Πρέβεζας να αναλάβει πρωτοβουλία και να στηρίξει το σχετικό αίτημα αγοράς μοριακού αναλυτή.

Ειδικότερα ο σύμβουλος της “Στροφής στο Μέλλον” ανέφερε:

“Υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Το Νοσοκομείο μας δεν έχει έναν μοριακό αναλυτή, ο οποίος σύντομα και με μεγάλη αξιοπιστία να μπορεί να δώσει αποτελέσματα σε ασθενείς που προσέρχονται με κορονοϊό. Θα πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλία, γιατί βλέπω ότι σας ενδιαφέρει πολύ η καθημερινότητα, μαζί με άλλους φορείς να προχωρήσουμε σε μία αγορά ενός μοριακού αναλυτή. Οι πολίτες και με έναν απλό πυρετό προσέρχονται στο Νοσοκομείο, όπως γνωρίζετε.

Τα ύποπτα κρούσματα περιμένουν ως και 1,5 ημέρα για την έκδοση του αποτελέσματος, κάτι που συνιστά μεγάλη δυσκολία για το προσωπικό και τους ασθενείς”.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος με τη σειρά του είπε:

“Έχω πει πάρα πολλά για τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται. Το λιθαράκι που έβαλα στην προβολή, έκανε πολλούς επισκέπτες να έρθουν στην Πρέβεζα. Υπήρξε αύξηση επισκεπτών πάνω από 90% στην Πρέβεζα. Μας έδωσαν όμως αυτά τα κρούσματα. Εκείνο που είναι ενθαρρυντικό είναι ότι μικρό ποσοστό, της τάξεως του 5%-6% στο Δήμο νοσούν και το 99% είναι ανεμβολίαστοι. Αυτό πρέπει να περάσουμε προς όλους. Τον εμβολιασμό.

Για τον μοριακό αναλυτή οι προγραμματικές με την Περιφέρεια είναι πιο εύκολες, σε σχέση με το Δήμο. Αν αυτό έχει για το Νοσοκομείο μεγάλη αναγκαιότητα, μαζί με το διοικητή και την Περιφέρεια να βοηθήσουμε. Είναι ένα ζήτημα το κόστος.

Να γίνει μία συνάντηση με την Περιφέρεια…”.

Το αίτημα ωστόσο ώστε να αγοράσει και να προχωρήσει σε δωρεά ο Δήμος Πρέβεζας δεν είναι τόσο “ονειροπόλο”, από τη στιγμή που για δράσεις προβολής η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι δαπανά ποσά της τάξεως των 11.000, 12.000 και 30.000 ευρώ (όπως π.χ. με το ψηφιακό συνέδριο στο Μονολίθι). Ο Δήμος Χίου προχώρησε σε δαπάνη 30.000 ευρώ αποκτώντας μοριακό αναλυτή και αντιδραστήρια και τα έκανε δωρεά στο Νοσοκομείο.

Ιδιώτης προχώρησε στην ίδια κίνηση με ανάλογο ποσό και στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Κατά συνέπεια, εφόσον η δημοτική αρχή βρίσκει εύκολα δαπάνες για δράσεις προβολής δε θα έχει πρόβλημα να βρει δημοτικά χρήματα και για ζητήματα υγείας…

ΠΗΓΗ: https://www.atpreveza.gr/index.php/epikairothta/42860-aitima-gia-na-stiriksei-i-dimotiki-arxi-tin-agora-moriakoy-analyti-gia-covid-19-sto-nosokomeio-prevezas-egine-sti-synedriasi-tou-dimotikoy-symvouliou