ΝΤΟΥΣΚΑ ΒΙΒΗ

H Παρασκευή Ντούσκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρέβεζα.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Πρέβεζας και σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ

Μετά τις σπουδές της , το 1986, επέστρεψε στην Πρέβεζα, την οποία επέλεξε για να ζήσει από πολύ νέα.

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία όμως την υποχρέωσε να ζήσει σε πολλά μέρη της Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό. Αφού εργάστηκε σαν αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Κέρκυρα , στο Μεσοπόταμο , και στη Βόνιτσα ,διορίστηκε στην Κάλυμνο , όπου υπηρέτησε κατά τη σχ. χρονιά 1990-91.

Τα επόμενα χρόνια υπηρέτησε στην Κέρκυρα, στο Μεγανήσι Λευκάδος ,στο Καναλάκι και στην Αθήνα. Από το 1997-02 αποσπάστηκε στη Γερμανία. Εκεί εργάστηκε σε σχολεία του απόδημου Ελληνισμού και ειδικότερα στο Λύκειο Sweinfurtτης Βαυαρίας (για ένα χρόνο )και στο 2ο Λύκειο Μονάχου (για 4 χρόνια).

Μετά την επιστροφή της εργάστηκε για 3 χρόνια στο Καναλάκι, μέχρι την μετάθεσή της στην πόλη της Πρέβεζας.

Στην Πρέβεζα εργάστηκε στο 2ο ΓΕΛ και στο εσπερινό ΓΕΛ. Από το 2005 μέχρι σήμερα υπηρετεί στο 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας, με εξαίρεση τα έτη 2008-10 κατά τα οποία διηύθυνε το ΕΕΕΚ Σαμψούντας.

Υπήρξε διευθύντρια του Γυμνασίου Μεγανησίου, του Λυκείου Sweinfurt, και του ΕΕΕΚ Σαμψούντας, γραμματέας της ΕΛΜΕ Βαυαρίας και έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια για ποικιλία θεμάτων.

Γνωρίζει Αγγλικά και βασικά Γερμανικά και Ισπανικά Έχει ασχοληθεί και με τον τουρισμό , τόσο στην Πρέβεζα όσο και στη Λευκάδα. Την ενδιαφέρουν τα ταξίδια , η επικοινωνία και η βοήθεια στον συνάνθρωπο.