Κανένας Πολίτης στο έλεος των κατασχέσεων που έρχονται

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με το πρόταγμα “Κανένας Πολίτης στο έλεος των κατασχέσεων” που έρχονται, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» ζητούν να εισαχθεί θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, ώστε το συλλογικό όργανο να τοποθετηθεί για το φλέγον θέμα.

Σε αυτήν την κρίσιμη κοινωνική και οικονομική συγκυρία η κοινωνία, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να αποτελέσει ισχυρό συμπαραστάτη των αδύναμων πολιτών και της οικογένειας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο από την εισήγηση του θέματος.

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου,
Πρέβεζα, 29-04-2020
Κ. Δημήτριο Καραμανίδη

Θέμα: «Συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης θέματος για την νομοθετική προστασία οικογενειακής στέγης»

Κύριε Πρόεδρε,

Σε λίγες ημέρες στα τέλη Απριλίου, παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας με ότι αυτό σημαίνει για χιλιάδες δανειολήπτες και τις οικογένειες τους. Όταν μάλιστα όλοι οι πολίτες καλούνται λόγω των μέτρων να μείνουν στο σπίτι, ξαφνικά προκύπτει ζήτημα άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ένα τέτοιο αντικοινωνικό μέτρο σε μια χώρα που επί χρόνια, σχεδόν ο ένας στους τρείς πολίτες ήταν άνεργος και χωρίς εισοδήματα, λόγω των σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.

Πολύ περισσότερο σήμερα, όταν λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊου οι δείκτες της ανεργίας άρχισαν να ανεβαίνουν με τις εκατοντάδες χιλιάδες νέες απολύσεις, με τους υποαπασχολούμενους, αλλά και με εργαζόμενους που παίρνουν ψίχουλα αντί κανονικού μισθού, η Κυβέρνηση να προχωράει σε τέτοιου είδους επιλογές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας καλεί την Κυβέρνηση

  • Να μην προχωρήσει στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
  • Να παραταθεί η προστασία τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.
  • Να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα αφορά την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Κανένας Πολίτης στο έλεος των κατασχέσεων που έρχονται.

Για την παράταξη «Στροφή στο Μέλλον».