ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα όπου και έζησε μέχρι την αποφοίτηση της από το Λύκειο.

Σπούδασε Φυσικός στη Φυσικομαθηματική Σχολή του ΑΠΘ και πήρε το πτυχίο της το 1983.

Μετά τις σπουδές της επέστρεψε στη Πρέβεζα όπου εργάστηκε αρχικά σε φροντιστήρια και το χρονικό διάστημα 1986-1994 εργάστηκε ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Λούρο, Μεσοποταμο, Γοργόμυλο, στην Πρέβεζα και στο Ευπάλιο Φωκίδας .

Το 1995 διορίζεται στο Λύκειο Θεσπρωτικού. Από το 1993 μέχρι και το 1996 συμμετέχει στο καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και διδάσκει την εργαστηριακή φυσική PSSC στο Ευπάλιο και το Θεσπρωτικό.

Από το 2004-2006 εργάζεται στο 4ο Γυμνάσιο και από το 2006 μέχρι το 2015 στο 2ο Λύκειο Πρέβεζας οπότε και συνταξιοδοτείται.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την ειδικότητά της (Εργαστηριακή Φυσική, χρήση και αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) αλλά και σεμινάρια γενικότερου ενδιαφέροντος όπως διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης, ενδοοικογενειακής-ενδοσχολικής βίας κ.α.

Τον Αύγουστο του 2013 επιλέχτηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και με άλλους Έλληνες συνάδελφους παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο στην φυσική των σωματιδίων στο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Ευρώπης το CERN (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Πυρηνική Έρευνα) στη Γενεύη διαμένοντας στο campus του. Ήταν η μεγαλύτερη εμπειρία στον επαγγελματικό της τομέα και το σημαντικότερο ταξίδι της μέχρι σήμερα.

Η δημιουργικότερη και ωραιότερη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της σχολικής της σταδιοδρομίας ήταν η ενασχόλησή της με την δημιουργία και έκδοση της σχολικής εφημερίδας «Μαύρη Κιμωλία» από το 2007 μέχρι και το 2013. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη για την επαναλειτουργία της Κ.Λ.Π και αντιπρόεδρός της από το 2011-2013

Είναι παντρεμένη με τον Ηρακλή Νούσια και έχει δύο παιδιά το Γιώργο και την Μαρίνα.