ΑΡΑΠΗ ΜΑΡΗ

Η Μαριάνθη (Μάρη) Αράπη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρέβεζα.

Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Συγκριτική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Έχει εργαστεί  σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης στην Αθήνα και στην Πρέβεζα.Από το 2000 ως το 2002 εργάστηκε στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Τμήματος Σπουδών «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Αθήνα, (οργάνωση και λειτουργία της βιβλιοθήκης και του αρχείου ταινιών, υπηρεσίες μετάφρασης, συμμετοχή στη σύνταξη προτάσεων για εκπαιδευτικά προγράμματα στο Υπουργείο Παιδείας).

Το 2002 μαζί με τον σύζυγό της Χρήστο Κοτσίνη (με τον οποίο έχουν δυο παιδιά) δημιούργησαν την “Ατραπό του Βιβλίου”, ένα αμιγές βιβλιοπωλείο στο Σαϊτάν Παζάρ της Πρέβεζας. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του (2002-2014) διοργανώθηκαν πάνω από εξήντα εκδηλώσεις – ειδικά αφιερώματα, βιβλιοπαρουσιάσεις – με προσκεκλημένους επιφανείς ανθρώπους του χώρου των γραμμάτων. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες εκδηλώσεις για παιδιά με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.